Posities paraat

Met Flextrack
weet u precies waar u staat

Het hebben van actueel inzicht in de posities van al uw bedrijfsvoertuigen is onmisbaar bij het accuraat kunnen informeren van uw klanten. Uw servicedesk kan met behulp van dit hulpmiddel heel exact antwoord geven op vragen.

Uw planners kunnen de voortgang van de lopende werkzaamheden van al uw mede­werkers op de voet volgen, waardoor ze scherp kunnen plannen en zo nodig bijsturen.

Het biedt uw team ook kansen om op basis van de posities, waar u uw medewerkers paraat heeft staan, extra service te verlenen. Flextrack toont u op een elektronische kaart en diverse planschermen precies wie zich waar bevindt, zodat u altijd precies weet waar u staat.

Flextrack: een ideaal ‘real-time’
planningsinstrument

Flextrack is een zeer complete tool die, via gps-zenders, continu real-time inzicht biedt in de voortgang van de werkzaamheden van elke medewerker of mobiel team. U kunt gestuurd door het inzicht in de voortgang waar nodig aanvullende instructies geven of wanneer nodig collega’s laten ‘bijspringen’ als de planning van één van de medewerkers uitloopt. Ook voor uw medewerkers is het ideaal: zij hoeven niet voortdurend telefonisch te rapporteren over hun voortgang; u bent immers al op de hoogte. Eventueel kunnen medewerkers via standaard statuscodes of een kort tekstbericht met minimale inspanning hun voortgang melden. Onnodige telefoontjes behoren hiermee tot het verleden.

Voorzie uw klanten van
‘live’ informatie

Niet alleen ú wilt graag weten waar uw wagens zich bevinden. Ook klanten zijn kritisch en willen graag nauwkeurig weten hoe laat ze uw medewerker kunnen verwachten. Met Flextrack is dat een kleine moeite: u kunt direct vertellen waar de chauffeur zich bevindt en wat de verwachte aankomsttijd is. Maar het is ook mogelijk om belangrijke klanten via Flextrack rechtstreeks toegang te geven tot informatie over de posities en de voortgang van alle specifiek voor hen ingezette voertuigen. Uw planner hoeft de voertuigen alleen maar toe te wijzen aan die specifieke klant.


Voor elk type bedrijf

Oneindige toepassingsmogelijkheden
in vrijwel iedere branche

Waar is uw storingsmonteur en heeft hij tijd voor een spoedklusje? Hoe laat kan uw klant uw zending verwachten? Zijn uw schoon­maak­medewerkers door de personeels­bus al op de werk­locatie afgezet of opgehaald?
 

Kan de hotelgast of ziekenhuis­patiënt zien of zijn taxi er bijna is? Hebben uw chauffeurs last van files? Flextrack toont het allemaal op de kaart. Uw troef­kaart om de concurrentie in uw branche voor te zijn.

Flextrack levert ook beeldscherm­zuilen en licht­kranten voor o.a. hotels, ziekenhuizen en magazijnen, waarop te zien is wanneer een bepaald voertuig in aantocht is: een perfect staaltje verwachtings­management.

Cruciale informatie
voor iedere fleet-owner

Flextrack voorziet fleet-owners van actuele informatie. Via internet heeft u, waar en wanneer u maar wilt, continu inzicht in alle bewegingen van uw wagenpark. Flextrack is, zoals de naam al zegt, uiterst flexibel. Onze ICT-specialisten zorgen Flextrack desgewenst voor integratie in uw bestaande infrastructuur en staan open voor al uw specifieke gebruikseisen.

Afhankelijk van uw wensen zijn er bijzondere, maar ook scherpe tarieven bij grotere volumes voertuigen. U betaalt een eenmalig bedrag voor de GPS zender en een vast abonnement voor het gebruik van de webapplicatie en alle datacommunicatie via GPRS.

Troefkaart voor optimaal rendement
en top dienstverlening

In elke branche waarin mobiliteit een rol speelt, maakt Flextrack het verschil. Voortaan heeft u in één oogopslag uw volledige mobiele team in beeld: op een overzichtelijke kaart en via handige, zichzelf aanpassende traceerschermen op basis van minuut-tot-minuut positietracking. Allemaal informatie die voor u van strategisch commercieel belang is en u in staat stelt de dienstverlening aan uw klanten verder te optimaliseren.


Flexibel en slim

Geofences: elektronische zonering,
moeiteloos overzicht

Geen planner kijkt constant naar het scherm met voertuigposities. Vaak wordt de kaart in de achtergrond of op het tweede scherm geplaatst. Flextrack heeft handige alert-functies gebaseerd op ‘Geofences’. U kunt gebieden op de kaart markeren en automatisch een bericht op uw Flextrackscherm ontvangen zodra een voertuig de grens van zo’n gebied passeert. Met deze notificaties kunt u de vorderingen van uw team met minimale inspanning in de gaten houden.

Zonemelding wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als vooraankondiging van naderende vrachtwagens, zodat het magazijnteam hierop kan anticiperen en het laadplatform optimaal wordt benut. Ook een notificatie bij aankomst of vertrek is vaak nuttig.

Rapporten voor analyse
en een efficiëntere planning

Flextrack is een ideaal analyse-instrument. Uit de rapporten kunt u precies opmaken waar uw medewerkers te veel oponthoud ervaren, zodat u bijvoorbeeld betere laad- of los­afspraken met uw klanten kunt maken of alternatieve routes kunt uitstippelen. Analyse van dit soort informatie leidt tot tijdwinst, bespaart uw medewerker stress en draagt bij aan een efficiëntere dienst­verlening.

Handmatig of automatisch
in elke gewenste frequentie

U kunt Flextrack-rapporten eenvoudig handmatig –per voertuig of per werknemer– oproepen en vergelijken. U kunt Flextrack ook volledig automatisch rapportages laten aanmaken en deze bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks via e-mail aan belanghebbenden laten toesturen.

Landmark:
handige markering van locaties

Flextrack biedt talloze mogelijkheden om het gebruik van het systeem aan uw eigen situatie aan te passen. U kunt bijvoorbeeld locaties waar uw wagens regelmatig komen met de ‘landmark’-functie een eigen naam geven. Net zoals bij de navigatie in uw eigen auto. Dit is ook een groot voordeel bij de gedetailleerde administratieve en commerciële rapportages die u met Flextrack kunt genereren.


Volledig verantwoord

Geen ‘Big Brother’
maar een praktische rittenregistratie

Voor uw tariefstelling naar klanten heeft u een zorgvuldige uren­verantwoording nodig van uw mensen op de weg. Die kunnen ze natuurlijk handmatig invullen, maar een volautomatische rapportage via Flextrack spaart werk en tijd en is veel nauwkeuriger.

Flextrack kan, als u dat wenst, per medewerker worden gepersonaliseerd. De chauffeur meldt zich dan met behulp van zijn Smartphone ‘aan’ en ‘af’ en met behulp van een in het voertuig aangebrachte QR-code kan hij zich koppelen aan het juiste bedrijfsvoertuig. U beschikt zodoende over zowel rapportages per chauffeur als per voertuig.

Rittenregistratie: ook in het belang
van uw medewerkers

Flextrack is geen ‘Big Brother’: het systeem bespioneert uw medewerkers niet, maar genereert uitsluitend ‘live’ inzicht en een rittenregistratie. Die is voor u administratief en commercieel van belang, maar kan ook voor uw medewerker zelf van grote waarde zijn. Zo kan de fiscale bijtelling van auto’s op een waterdichte en uiterst eenvoudige wijze worden vermeden, als de rittenregistratie aantoont dat er geen sprake is van te veel privégebruik. U kunt een privé/zakelijk schakelaar laten monteren.

Privacy waarborg

Onder meer vanuit ondernemingsraden is aangedrongen op het waarborgen van de privacy van medewerkers die hun bedrijfsauto ook voor privéritten gebruiken. Flextrack heeft daarvoor een uiterst praktische oplossing gecreëerd: de medewerker hoeft slechts een schakelaar om te zetten, om tijdens privégebruik ‘onzichtbaar’ te zijn voor andere gebruikers. Flextrack visualiseert dan uitsluitend de gereden kilometers, zonder locatiegegevens.


Zeker en veilig

Routebewaking voor de veiligheid
van uw medewerkers

Een chauffeur die onderweg is met waardevolle goederen kunt u bescherming bieden door een ‘Geofence’ in te stellen: als de chauffeur, bijvoorbeeld door overvallers, wordt gedwongen van zijn route af te wijken, krijgt u onmiddellijk een notificatie en kunt u discreet de maatregelen nemen die op dat moment nodig zijn.

Zo werkt Flextrack dus tevens als overval-alarm. U kunt beveiligde routes buiten kantooruren laten volgen door een gespecialiseerde bewakingscentrale. Flextrack is uiteraard ook van grote waarde in geval van een gewone autodiefstal.

U kunt zelfs professionele dieven
te slim af zijn

Als een autodief ‘professioneel’ te werk gaat, verwacht hij de aanwezigheid van een track & trace apparaat. Normaal gesproken zal hij zo snel mogelijk de zender verwijderen of deactiveren. Op verzoek van klanten monteren wij een ‘dummy’ die door de autodief kan worden uitgeschakeld. Een tweede systeem kan dieper verborgen de mogelijkheid bieden uw voertuig alsnog te achterhalen.


Informatie delen

Voor een betere service en
meer inkomsten

Uw Flextrack-data zijn uiteraard úw eigendom. U kunt de positie­data, statusinformatie en andere gegevens uit het systeem delen met wie u wilt, of op uw verzoek laten doorsturen naar een ander platform.

Zo kunt u uw gegevens toegankelijk maken voor belangrijke klanten, door hun een eigen inlogcode te geven voor de gegevens die voor hen van belang zijn. U bepaalt uiteraard zelf welke voertuigen voor hen wel en niet zichtbaar zijn. Daarnaast kunt u uw gegevens ook uitwisselen voor samenwerking met collega’s.

Eenvoudig online
samenwerken met collega’s

Behalve concurreren zult u waarschijnlijk ook samenwerken met een aantal goede collega’s. Mogelijk schakelt u elkaar van tijd tot tijd in omdat capaciteit, beschikbaarheid, positie of andere factoren dat wenselijk maken. Met Flextrack kunt u ook in een besloten groep samen ‘plannen’, door elkaars voertuigen via het systeem aan elkaar zichtbaar te maken. U kunt zelfs opschalen naar een groter platform, zoals Flexcourier voor koeriersdiensten. Binnenkort komen ook Flexrider en Charterplaza beschikbaar.

Prominent zichtbaar
op een besloten beurs

Grote opdrachtgevers van de transportsector kiezen er steeds meer voor hun transporten te verdelen over een selecte groep professionele vervoerders, om niet afhankelijk te zijn van één transporteur. Daarvoor wordt steeds vaker een ‘besloten beurs’ op internet gebruikt. De opdracht gaat naar de aanbieder met de scherpste prijs. Flextrack biedt ‘besloten beursvloeren’ als compleet platform aan. De opdrachtgever kan hiermee ook real-time volgen of een uitbestede rit exact conform de gestelde voorwaarden wordt uitgevoerd.


Posities paraat

U weet precies waar u staat
Ideaal ‘real-time’ planningsinstrument
‘live’ informatie voor uw klanten

Voor elk type bedrijf

Oneindige toepassingsmogelijkheden
Cruciale fleet-owner informatie
Optimaal rendement/dienstverlening

Flexibel en slim

Geofences: elektronische zonering
Overzichtelijke rapporten
Landmark: markering van locaties

Volledig verantwoord

Praktische rittenregistratie
In het belang van uw medewerkers
Privacy waarborg

Zeker en veilig

Routebewaking:
veiligheid medewerkers
Wees professionele dieven te slim af

Informatie delen

Betere service en meer inkomsten
Eenvoudig online samenwerken
Prominent zichtbaar op besloten beurs